Tuesday, March 21, 2017

Färgsprakande vårsallad



1/3 stort rödkålshuvud
1 påse ruccula/spenat/bladmix
burk majs

Dressing
3/4dl rapsolja
1 msk senap
1-2 msk vitvinsvinäger/citronsaft (eller en blandning av de två)
mald peppar
salt (med jod)

Börja med att blanda alla ingredienser till dressingen i botten på salladsskålen. Lägg i rödkålen som rivits på osthyvel eller mandolin. Häll på med gröna bladen och majsen på toppen. Klart! Smakar även bra dagen efter.

Thursday, March 16, 2017

Barnfamiljemeny mars

Nu är det riktigt ljust ute. Man vill gärna tillbringa sina dagar ute i friskluften och därför tänkte jag denna månad dela med mig med vår meny under första veckan i mars. Kom bara ihåg att koka riset på söndagkväll!

Måndag: stekt ris med haricot verde och ägg till receptet
Tisdag: Aritz kolja med potatis, morotsstavar och majonäs till receptet
Onsdag: trebönsmasala och bulgur till receptet
Torsdag: Pasta med tomatsås och sesamströssel till receptet
Fredag: lax m fänkålskryddor, potatis till receptet
Lördag: tacos på pulled chicken till receptet
Söndag: vårsallad med sparris och broccoli, bröd och fransk omelett till salladsrecept till omelettreceptet


Lunch- mellis på helgen: rester, gulash på nötfärs, varma mackor i järn, matmuffin, qusadillas med ost, spenat och skinka, wokade grönsaker och kött i pitabröd, sås,

Iduns franska omelett grundrecept



Det finns en mycket positiv tjej här hemma som gärna lagar omelett då övriga familjemedlemmar har idetorka och inte vill ställa sig och laga mat. En omelett kan 2 personer dela på beroende på hur hungriga de är. Såhär är hennes recept:

4st ägg
mald peppar
salt
1msk blandning av olja och smör

  1. Knäck äggen och slå dem med en gaffel tills äggen tappat det slemmiga och har en konsistens som mer liknar vatten. Peppra och salta försiktigt
  2. Värm en stekpanna och slå i äggblandningen. Ta en gaffel och dra från ena sidan till den andra så att det bildas klumpar på den sidan. Låt sedan omeletten steka vidare på låg värme. 
  3. När du ser att den börjar stelna till på ovansidan så ska omeletten bli en halvmåne genom att du med en stekspade vänder över ena sidan mot den andra. 
  4. Klar att servera!