Sunday, January 29, 2017

Kyckling i lergryta (pulled chicken till tacos)

Citron, rosmarin och timjan
2st rosmarin stänger
1tsk mald vitpeppar
2tsk salt
1citron (1/2innuti kycklingen och saft runt kycklingen av den andra halvan)
3hela vitlöksklyftor
5 potatisar
I stora tärningar

Taco
1/2 msk Paprikapulver
1/2 msk Spiskummin
1 tsk Flingsalt lime
1 tsk Bordssalt
1 tsk Svartpeppar
1tsk ancho chili
1tsk Oregano
1/2 msk Socker
1 tsk Lökpulver
1/2 citron
2st vitlökar

1 hel kyckling

ev 5 stora potatisar
2 gula lökar

Detta recept tillagas med lergryta. Kom ihåg att blötlägga din lergryta innan du börjar. Temperatur sätts på när lergrytan är inne i ugnen.

Antingen gör man med potatis och lök, eller så skippar man det och bara gör kyckling. Blir bra vilket som.

Dela potatis i ganska stora kuber. Klyfta löken och lägg en vitlök inuti kycklingen och den andra på sidan av kycklingen. Lägg potatis och lök omkring kycklingen och strö över kryddblandningen. 45 min på 250grader, sänk sedan till 200grader. Vänd några gånger. Passar till tacos istället för köttfärs.


No comments:

Post a Comment