Sunday, March 15, 2015

Sivans rödbetssallad

Faster Sivan bjöd oss en jul på denna enkla men goda sallad. Den blir ännu enklare att tillaga om man köper färdigkokta rödbetor. Jag brukar koka mina själv men ser det som ett alternativ då man inte har tid. Jag har gjort om min lite.





1 liten påse  ruccola / spenat
ca 5-6st medelstora rödbetor
125g chevre eller fetaost
75g pinjenötter/ valnötter


dressing:
1dl olivolja
1 msk balsamvinäger
1/2 msk honung
Ca 1 msk pressad citron
salt
peppar

Dressingen kan man antingen ha vid sidan eller blanda ner bland salladen. Eftersom det är balsamvinäger, så färgar den allt brunt och kanske inte ger det mest aptitliga intrycket. Om du blandar ner den i salladen, tänk på att inte röra om så mycket förrän det är dags att äta den.

Gör såhär: lägg spenat/ ruccola i botten fyll på med skivad kokt rödbeta. Smula fetaosten och strö över nötterna.

No comments:

Post a Comment