Wednesday, April 2, 2014

Nobissås

Nobissås

Var noggrann med att ingredienserna har samma temperatur innan du gör såsen. Ibland kan man vara i behov av stavmixer för att få äggen till att bli helt slät. Detta recept har jag lärt mig på omvägar och tycker det är en underbar sås till sallad!

2st ägg
1tsk fransk senap
1tsk svensk senap
ca 2 dl rapsolja
1 pressad vitlök
1/2 finhackad lök
ca 1-2 msk citronsaft
nymalen peppar
salt

  1. Lägg ned de två äggen i kokande vatten. Låt koka i exakt 3min. Ta upp dem och skölj i kallt vatten. Dela äggen på två och gröp ur gulan och lite av vitan
  2. blanda ner senap och rör om ordentligt 
  3. blanda försiktigt ned oljan, lite i sänder och vispa för hand mellan gångerna när du försiktigt droppar ned olja.
  4. pressa ner en vitlök, finhackad lök och rör om
  5. pressa ned citronsaft försiktigt och rör om mellan varven
  6. smaksätt med peppar och salt 

No comments:

Post a Comment