Saturday, March 29, 2014

Morotsallad

Denna är en av mina experiment som blivit väldigt lyckad! Smask va gott! Hoppas ni gillar vitlök för den smakar en del vitlök. Mängden citron och rapsolja kan man justera efter smak. Jag tycker om då det blir lite syrligt. Tycker man inte om det, kan man dra ned mängden. Passar utmärkt till smaker som Tikka Masala eller stark mat.

6 morötter
2 salladslökar
2 vitlöksklyftor
saft från 1/2 citron
Ca 3/4 dl rapsolja
Nymalen svartpeppar
Herbamare
1 1/2 msk sesamfrön


  1. Pressa vitlöken i en bunke, häll ned olja och pressa ned saft från citronen. Salta och peppra
  2. Riv morötterna på grova delen av rivjärnet
  3. Skär salladslöken i millimeterskivor
  4. Strö över sesamfrön



No comments:

Post a Comment