Monday, November 7, 2011

Fisklåda med spenat, purjolök och parmesanost

Är det nån gång som min dotter äter, så är det då vi lagar denna fisklåda. Underbart god och smakar dessutom lika gott till matlåda dagen efter. Den är värt ett försök!

2 frysta block med vit fisk (änglamarks kolja eller torsk)
1 st purjolök
2 vitlökar
ca 5dl fryst hackad spenat
ca 2-3dl oatly iMat
ca 1dl parmesanost
oliv eller rapsolja till stekning
saft från 1/4 citron
Skal från 1 ekologisk citron
nymalen vitpeppar
salt


  1. Sätt ugnen på 200 grader
  2. Skär den tinade eller halvtinade fisken i ca 2,5cm stora bitar och lägg dem i en ungssäker form.
  3. Steka den strimlade purjolöken och den finhackade vitlöken med oljan tills dess att den blivit mjuk, tillsätt därefter den frysta spenaten. Fräs till dess att den tinat och det blivit en härlig röra
  4. Tillsätt hälften av parmesan, skalet från citronen, pressa i citronsaften, peppra och salta efter smak. Häll i iMat och smaka av, blev det för lite av något?
  5. fördela den sista halvdecelitern parmesan jämt över fisken och in i ugn
  6. Serveras med basmatiråris (Kung markattan har en jättegod) och ev lite citron SMASK!



No comments:

Post a Comment